Sensuela

Director
Teuvo Tulio
Runtime
1 h 49 min
Release Date
29 May 1973
Languages
suomi
Country
 Finland
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Teuvo Tulion viimeiseksi jäänyt työ äänestettiin taannoin kriitikkojen toimesta Suomen kaikkien aikojen kymppisakkiin. Karmea jälkidubbaus, räikeä tekotaiteellinen tyyli ja camp-huumori sekoittuvat vatsaa kääntävällä tavalla tässä rohkean eroottista kuvastoa viljelevässä sekasikiössä. Tämän kyhäelmän maine perustuu lähinnä siihen, että tämä oli eka kotimainen leffa jolle lätkäistiin k-18 leima.
Tipov 2.6.2017

3 thoughts on “Sensuela”

  1. * Aslakin ärinää kuunteli jonkin verran. Kelaillen piti katsella, että minkälaisia paljasteluja tässä on, kun oli leikkaamaton versio. Minkäköhän takia tämä jollakin muulla kielellä alun perin tehtiin? Kv. markkinoille vai…

    Reply
  2. Tää tehtiin englannin kielellä, koska Tulio suunnitteli tätä kansainvälisille markkinoille. Leffan teko venyi vuosikausien mittaiseksi taisteluksi rahoitusvaikeuksien takia ja se kyllä näkyy hajanaisessa rakenteessakin. Kun lopputulos oli valmis, eikä ulkomailta löytynyt kiinnostusta, dubattiiin leffa epätoivoisesti suomeksi ja se oli tietysti viimeinen niitti koko komeudelle. Sensuela sai aikanaan niin surkean vastaanoton, että katkeroitunut Tulio kielsi kaikkien elokuviensa esittämisen, kunnes tuli viimeisinä vuosinaan katumapäälle ja perui kiellon.

    Reply

Leave a Comment