Poster for the movie "Seven Samurai"

Shichinin no samurai

Director
Akira Kurosawa
Runtime
3 h 27 min
Release Date
26 April 1954
Languages
Japanese
Country
 Japan
Genres
Action, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Toisena leffanan Shichinin no Samurai Kurosawalta. 3,5 tuntista eeposta on tullutkierrettyä kuin kissa puuroa viimeiset viisi vuotta, mutta nyt se takertui käteen.Hyvä leffa, mainioita charactereita, mutta ehkä liikaa japanilaistyylistä vihaista, sättivää puhetta. khakhakhakha!!, tsätsätästäs!, whaaaa!!!, tiedättehän. Ehkä leikkauksilla olis saatu parempi kokonaisuus. Tunti pois leffasta ois mun lääke.

Kyl toi seitsemän samuraita kuuluu pakollisiin katsottaviin. IMDB:ssä viidentenä! Rupeaa tuntumaan vieläkin paremmalta kun katsomisesta on kulunut jo muutama tunti ja alkaa saada etäisyyttä. Ei kuitenkaan ehkä sadan joukkoon. Uudestaan en rupea katsomaan ainakaan kolmeen vuoteen, joten sitten tarkistetaan.
Tane 15.3.2006

Oon vuokrannu seittemän samurain  kolmesti ja tunnin oon pisimmillään jaksanu kattoa. Yritys on ollu kova, mut jos puhutaan vanhentuneesta elokuvasta, niin täs on malliesimerkki. Toi Tanen mainitseva sättivä puhe on todellaki hirvittävää. Ne näyttelee siis niin pahasti yli, et meikä ei sitä voi sietää. Kauhea teatraalinen paatos, jota on todella raskas katsoa. Kai täs leffas jotain on koska monet siitä pitää, mut en oo sitä kyl itte oivaltanu.
Tipov 16.3.2006

Valtava kriitikkojen ylistys anto odottaa jotain erityisen hienoa, mutta kolmen tuskaisen katseluyrityksen jälkeen oon parhaimmillani päässy noin 50. minuutin kohdalle. Ehkä jonain päivänä pystyn vetään jopa loppuun asti.
0 tähteä  Tipov 5.6.2010

2 thoughts on “Shichinin no samurai”

 1. Seitsemän samuraita on ylinäyttelyn riemujuhlaa. Sisällössä on pakko olla jotain hyvää, sen verran arvostettu teos tämä on leffa-asiantuntijoiden keskuudessa. Ja Tanekin siis piti! Itse en kuitenkaan jaksanut sisällöstä kiinnostua piirun vertaa, koska kaamea näyttelijätyö tappoi kaiken fiiliksen heti kättelyssä. Lukuisten yritysten jälkeen sain lopulta tämän sitkuteltua loppuun asti, mutta en voi ymmärtää miten tämmöistä järjetöntä ylidramatisoitua räyhäämistä kukaan jaksaa katsella. Legendaarinen Toshiro Mifune on mielestäni yliarvostetuin näyttelijä kautta aikojen. Ja leffan massiivisesta pituudesta myös pitkä miinus. 1

  Reply
 2. Akira Kurosawan merkkiteos ei ole maineensa veroinen upea taideteos. Teknisesti tuore Blu-ray-julkaisu on heikkotasoinen ja välkkyväkuvainen, mutta toki suurin syy on tietenkin itse teoksessa. Toisaalta ei tämä mikään surkea elokuvakaan ole, kuten Tipi väittää.

  Kokonaisuutena kyllähän tämä ylipitkä teos on, sekä alkupuoli että lopun tunnin mittainen taistelukohtaus kaipaisivat molemmat tiivistämistä. Toisaalta nykyleffojen taistelukohtaukset voisivat ottaa tästä mallia siinä miten strategista sodankäyntiä kuvataan pieteetillä ja hartaudella. Tässä todellakin pysyy tapahtumista kärryillä.

  Toshiro Mifune tosiaan taitaa huutaa kaikki vuorosanansa, mutta jopa hänen toverinsa Samurait kyllä huomauttelevat hänelle asiasta. Kautta linjan näyttelijäsuoritukset ovat toki hieman teatterityylisiä, mutta sanoisin että yleislinja on kuitenkin lähellä elokuvatyyliä, eikä mistään valtavasta ylilyönnistä onneksi ole kysymys.

  Itsellä tämä on ollut tavoitteena katsoa noin 15 vuoden ajan ja nyt lopulta tuli tämä hoidettua ns. alta pois. Tällä hetkellä IMDB:n sija 19, joten näemmä 14 vuoden aikana (Tanen katselusta laskien, silloin 5:s) leffa on tippunut tasaisesti yhden sijan per vuosi.

  ***

  Reply

Leave a Comment