Sex, Lies, and Videotape

Director
Steven Soderbergh
Runtime
1 h 40 min
Release Date
18 August 1989
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nyt löytyi ohjaajaprojektin toistaiseksi hienoin helmi. Pieni, niukan budjetin leffa, joka on lähtökohdiltaan sitä mitä nykyisin periaatteessa inhoan eli rakentuu käytännössä pelkästään dialogin varaan. Tämä on kuitenkin niin nerokkaasti tehty, upeasti kirjoitettu ja loistavasti näytelty (jotkut kohtaukset ovat lähes uskomattoman luonnollisia), että tätä täytyy pitää suorastaan pienenä klassikkona. Kehotan ehdottomasti tsekkaamaan mikäli muistikuvat tästä ovat parinkymmenen vuoden takaa, kuten itsellä oli tilanne. Nuorempana psykologisten sävyjen havaitseminen on vielä heikohkoa.
****  Tipov 30.4.2013

Vahvasti dialogiin nojaava leffa oli kyllä melko puuduttava.
**  Konda 24.9.2013

1 thought on “Sex, Lies, and Videotape”

  1. Äärimmäisen harvoin näkee näin luontevaa ja mielenkiintoista dialogia. Näyttelijät ottavat Soderberghin loistavasta kässäristä kaiken irti ja erityisesti Andie MacDowell ja James Spader ovat mahtavassa vedossa. Leffan lopetus on aina vaikea ja tässä näkyy, että ideat ovat ehkä hieman loppuneet käsiin sen suhteen, mutta kokonaisuutena se on vain pieni miinus. Poikkeava, persoonallinen tarina ytimiä myöten.

    Soderbergh teki tällä esikoisellaan rajun läpimurron ohjaajien aateliin ja indie-elokuvan nousukiidon lasketaan alkaneen juuri tämän elokuvan odottamattomasta menestyksestä. Toki budjetti oli yli miljoonan, mutta jenkeissä se ei ole yhtään mitään. 4

    Reply

Leave a Comment