4 thoughts on “Sherlock Holmes”

 1. Katsoin uudelleen. Muhun uppoaa ihan täysillä. Todella viihdyttävää, kohtaukset on tehty hienosti, vanhan ajan maailma upeasti ja nöyttelijät vetää hienot rooli. Rober Downey Jr. on pääosassa hyvä, kuten mies aina yleensä on. Kondan ja Tipin surkeat tähdet kertovat karutonta kieltään: he näkevät surullisesti elokuvat vain taiteen lajina eivätkä viihteenä. No ok, Kondan kohdalla turhan rankka yleistys, mutta Tipin kohdalla pitänee välitettavan hyvin paikkansa. Arvosana nousee reilusti.
  ****

  Reply
 2. Guy Ritchie on teknisesti taitava ohjaaja ja kuvallisesti tämäkin teos on ihan kiinnostava tapaus. Sisältö on kuitenkin niin kukkua, että se laskee fiilistä ratkaisevasti. Varsinkin lopun järjetön juonikikkailuralli jättää pahan maun suuhun. Mielikuvitusta leffan kyhäämisessä, varsinkin puitteiden luomisessa, on kyllä käytetty, mutta tarinasta puuttuu järki ja vetovoima. 1½

  Reply
 3. Katoin uudelleen kun oli tästä Tipin kanssa höpöttimessäkin taannoin juttua…

  Olen täysin Tipin kanssa eri mieltä. Erittäin kiinnostava, kuvaus mestarillista, jopa aikakauden miljöökin hyvin rakennettu ja loistavat musiikit, jotka istuu täydellisesti elokuvan tunnelmaan.

  Ja tarinalla todellakin on järki ja vetovoima mitä parhaiten mukana. Tässähän homma on tarkoituksellisesti tehty tiettyjen asioiden, kuten toimintakohtausten ja juonikuvoiden suhteen ns. yli, mutta nimenomaan mestarillisesti ja tarkootuksellisesti. Eri asia olisi, jos homma ois tahattomasti jotenkin ylilyöty, mutta siitähän ei ole kysymys. Kolkuttelee listan ovia mulla.

  ****½

  Reply
 4. Tän jaksaa katsoa aina vain uudestaan, aina on yhtä kiva fiilis ja aina se tuntuu hienolta.
  Listalle nousee nyt ilman muuta.
  ****½

  Reply

Leave a Comment