Shutter Island

Director
Martin Scorsese
Runtime
2 h 18 min
Release Date
18 February 2010
Languages
English, German
Country
 United States of America
Genres
Drama, Mystery, Thriller

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Shutter Island tuli käytyä eilen katsomassa, ja leffan tunnelma oli kyllä hyvä. Se oli vähän erilainen kuva kuin mitä odotin, mutta tässä tapauksessa se ei ole negaativinen asia.
****-  Orno 28.2.2010

Shutter Island oli erittäin mielenkiintoinen leffa. Hyvät näyttelijäsuoritukset, mielenkiintoinen juoni (joka tuntui kyllä välillä hieman kikkailevalta, mutta vain markinaalisesti) ja takuuvarma Scorsese ohjaus siivittävät pätkän 4 staraan. Vaatinee toisen katselu kerran varsin piakkoin.
****  Konda 26.3.2010

Aika mielenkiintonen pläjäyshän tämä oli loppujen lopuksi. Täytyy kyllä kattoa uudestaan ennen ku voi tehdä luotettavamman arvion.
*** Tipov 29.7.2010

Semmosta ihan peruskauraa mun mielestä. Ei mikään huippu, mutta ei nyt huonokaan. Ei missään nimessä yllä lähellekään Martin Scorsesen parhaita leffoja. Odotin ehkä myös leffalta liikoja enne kattomista.
***  Spini 23.8.2010

Hieno elokuva jälleen Scorseselta. Musiikki oli mieleenpainuvan jännää, poikkeavaa, ihan mukavan erikoista. Välillä hyppäsi tosin liiaksi korville. Hieman liikaa meikäläisen makuun on Scorsese ruvennut pitämään juonenkäänteistä, pientä jallituksen ja kikkailun makua ilmassa. Hyvin tämä pitää otteessaan ja erinomaista näyttelyä ja ohjaustyöskentelyä.
***½  Puppe 12.10.2010

Todella hyvätunnelmainen tarina ja näyttelijät ovat järjestään vahvoja Caprion johdolla. Ted Levinen ääni olisi sopinut loistavasti Leonen leffoihin.
Säilyy listalla. Pieni miinus liian kovasta ja kliinisestä valaistuksesta.
****½  Tipov 20.9.2013

1 thought on “Shutter Island”

  1. Shutter Island on Scorsesen uran parhaita onnistumisia. Laeta Kalogridisin kässäri on erittäin ovelasti rakennettu ja tunnelma vain tiivistyy mitä pidemmälle elokuva edistyy. Mainitsin jo aikaisemmin valaistuksesta, joka on mielestäni hieman liian “kovaa”, mikä on kuvaaja Robert Richardsonilla joskus ongelmana. Visuaalisesti tämä olisi muutenkin voinut olla vielä vaikuttavampi teos, vaikka toki toimii melko hyvin nytkin. Tarina ja tunnelma ovat joka tapauksessa niin hienoja, että siltä pohjalta irtoaa isot tähdet. 4½

    Reply

Leave a Comment