Starship Troopers

Director
Paul Verhoeven
Runtime
2 h 09 min
Release Date
6 November 1997
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Adventure, Action, Thriller, Science Fiction

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Starship Troopers on “outo lintu” jota on vaikea tulkita. Spini käsittääkseni inhoaa tätä. Joidenkin mielestä tässä on irvailua natseille tai muille totalitaarisille järjestelmille ja runsaasti myös muita piilomerkityksiä. Toisten mielestä tämä on puhdas actionleffa ilman mitään symbolisia ulottuvuuksia. En tiedä. Kerran nähtynä itselle jäi mielikuva suht viihdyttävästä seikkailuleffasta, jossa vedetään välillä överiksi ihan kunnolla.
**½  Tipov 30.12.2015

2 thoughts on “Starship Troopers”

  1. Meitsihän tunnetusti pitää tästä leffasta. Mielestäni ei missään tapauksessa yksiselitteinen toimintaleffaa, vaan pitää sisällään just symboliikka ja suoria/epäsuoria viittauksia totalitäärisiin järjestelmiin (esimerkkinä joukkojen lähes suorat kopiot ss-univormuista). Nää tekee tästä leffasta just mielenkiintoisen. Äktön kohtaukset ja örkit on suurelta osin vedetty yli, mutta mielestäni aivan tarkoitushakuisesti.
    ***½

    Reply
  2. Toinen katselu ei suuresti muuttanut fiiliksiä, vaikka ajattelin että näin voisi käydä. Verhoevenin tarinaan luoma sävy on melko kummallinen, sekä hyvässä että pahassa. Symboliikkaa varmasti on taustalla, mutta varsinkin loppupuoli menee pitkälti taistelun melskeessä, eikä epämääräisten örkkien mellastus kauheasti jaksa kiinnostaa. Toisaalta pintataso toimii aavistuksen keskinkertaista parempana viihdepläjäyksenä. 2½

    Reply

Leave a Comment