Submarino

Director
Thomas Vinterberg
Runtime
1 h 45 min
Release Date
1 September 2010
Languages
Danish
Country
 Denmark
Genres
Drama, Foreign

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Vinterbergin uusin ei oikein vakuuta. Pelkkä synkkyys elementtinä ei oikein kiehdo. Ei kai se realismi nyt sitä oo, että mitään positiivista ei koskaan.
Tane 3.2.2011

Peritanskalainen kässäri täynnä tuskaa ja ahdistusta, kuten Tane jo vihjailikin. Ei lähde oikein rullaamaan missään kohtaa. Festenin tapainen musta huumori olis voinut purra tässäkin hyvin, mutta se loistaa poissaoloaan.
**  Tipov 1.3.2011

Erittäin rankka tarina jälleen Vinterbergiltä. Vahvoja elementtejä ja kohtauksia, mutta kokonaisuus hieman liian hajanainen. Käsikirjoitus ei jotenkin ole tarpeeksi tiivis. Kuvaus ja visuaalisuus myös ehkä Vinterbergin elokuvien heikoin. Festenissä rosoisuus ja autenttisuus viehättää (vaikka välillä hieman ärsyttääkin) ja Jagtenissa ja En mand kommer hjemissä on jo hienoa kuvausta ja visuaalisuutta. Peter Plaugborg on kyllä todella kalvakka kaveri roolissaan. Jauhoilla peitetty Mannerheim-patsaskin on piretämpi ja elävämpi näky. Muutama vahva ja mieleenpainuva kohtaus ja kerran saa ainakin sisäisesti nauraa kunnolla (ulkoisesti ei välttämättä myötähäpeältään pysty). Kokonaisuus kuitenkin jotenkin vajaa ja pirstoutunut.
***-  Puppe 25.6.2013

Jagtenin jälkeen tää jätti kyllä melko kylmäksi. Löytyy paljon tummuutta ja ihmisten kärsimystä, mutta jotenkin katsojana tästä on täysin irrallaan. Ei vaan aiheuta minkäänlaista empatiaa tai tunteiden kuohuja, toisin kuin just Jagtenissa ja myös Festenissä. Siitä huolimatta esim. näyttelijäsuoritukset oli ihan kohdallaan, joten kyllähän tän katsoi.
**½  Konda 6.8.2013

Leave a Comment