Suburra

Director
Stefano Sollima
Runtime
2 h 10 min
Release Date
14 October 2015
Languages
Italian
Country
 France Italy
Genres
Thriller, Crime, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Mahtava elämys. Italialainen mafialeffa on visuaalisesti huikeaa kamaa. Sisältö on uskottavan oloinen ja näyttelijätyö on kauttaaltaan loistavaa. Loppupuoliskossa keskitytään aavistuksen liikaa väkivaltakohtauksiin, mutta tyylillisesti tämä on niin huikean hieno kokonaisuus, että se on vain pieni kauneusvirhe upeassa teoksessa.
****  Tipov 24.3.2016

4 thoughts on “Suburra”

 1. Stefano Solliman (isänsä Sergio oli yksi kuuluisimmista spagettiwesternien ohjaajista) mafiakuvaus on järkyttävän hieno elokuva. Italialaisen politiikan ja rikollisuuden suhdetta kuvataan vaikuttavalla tavalla ja täysin uskottavasti. Toimivan peruspaketin ansiosta elokuvan mahtava tekninen toteutus pääsee oikeuksiinsa ja takaa huimaavan nautinnon. Valaistuksen, värien käytön, lavastuksen ja kuvasuunnittelun eteen on tehty valtavasti töitä ja tuloksena on visuaalisesti yksi kaikkien aikojen hienoimmista leffoista. Ja upea äänisuunnittelu kruunaa kokonaisuuden. Heittämällä sadan joukkoon. 5

  Reply
 2. Visuaalisuuden suhteen en ihan Tipin ylisanoihin yhdy, vaikka leffa toki näyttävä onkin. Sisältö on suurimmaksi osaksi rautaa ja kässäri ja ohjaus ovat erittäin onnistuneita pieniä kauneusvirheitä lukuun ottamatta. Kaikin puolin oikein mainio elokuva piti tiukasti otteessaan alusta loppuun. Vuoden parhaita elokuvia ja ilman muuta kannattaa katsoa!
  ****

  Reply
 3. Laadukas ja viihdyttävä mafialeffa, jolta odotin kehujen perusteella ehkä hieman enemmän. Varsinkin juonen suhteen mennään melko perinteiselle kaavalla, mutta kun mitään pahoja lapsuksia ei leffaan ole eksynyt, niin mitään valittamista sen suhteen ei kuitenkaan ole. Visuaalinen ilme oli ihan miellyttävä, mutta ei mielestäni mitenkään poikkeuksellisen hieno, ehkä muutamaa yksittäistä kohtausta lukuun ottamatta. Sanoisin että realistisuus on tämän leffan parhaita puolia, ei tule missään vaiheessa sellainen tunne että on käytetty vippaskonsteja tarinan edistämiseksi. Ekan katselukerran jälkeen voidaan siis jättää suuret ylistyssanat vielä käyttämättä, mutta kyseessä ehdottomasti katsomisen arvoinen teos.
  ***½

  Reply
 4. Toinen katselukerta jysähti aika kovaa! Kuvallinen anti ja immersiivinen äänimaailma tuovat mieleen Winding Refnin parhaat työt. Intensiivinen elokuva pitää pihdeissään ja katsoja todella tempautuu alamaailman kuvioihin mukaan. Huikea elokuva, joka jää kutkuttelemaan mieleen. Sollimalta on lupa odottaa vielä paljon! Nousee listalle ilman muuta.

  *****

  Reply

Leave a Comment