The Big Short

Director
Adam McKay
Runtime
2 h 10 min
Release Date
11 December 2015
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Comedy, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Yhdysvaltojen muutaman vuoden takaista finanssikriisiä puiva elokuva on hieman liiankin informatiivinen ja osoitteleva. Sisältö on yhteiskunnallisesti tärkeää tavaraa, mutta elokuvallinen toteutus ei ole joka kohdassa parasta mahdollista. Finanssimaailmaan ja pankkien johtoportaan toimintaan sinisilmäisesti suhtautuvien ihmisten soisi kyllä katsovan tämän pläjäyksen (enkä toki viittaa legendaariseen Spinin ja Masan kanssa Vantaalla aikanaan käytyyn huutoväittelyyn :).
**½  Tipov 26.2.2016

7 thoughts on “The Big Short”

 1. Henkilöhahmot ovat turhan yksiulotteisia, vaikka toisaalta mielenkiintoisia. Leikkaus ei myöskään ehkä ihan parhaiten mielenkiintoa yllä ja välillä tulee hieman epäkiinnostunut olo. Ehkä tiivistämällä ja pienellä hionnalla olisi saanut paremman lopputuloksen. Mielenkiintoinen ja hyvä elokuva kuitenkin, jonka katsoo mielellään. ***

  Reply
 2. Alussa tän tyyli hämmensi ja tuntui oudolta. Sitten kun leffan pääsi sisään, niin ihan mukava värinä tässä oli. Sumeilematta tässä kyllä osoitellaan, mutta se nyt lienee aika pientä ottaen huomioon mitä nämä valkokaulusrikolliset tekivät joutumatta vastuuseen.
  ***

  Reply
 3. Kaiken kaikkiaan viihdyttävä paketti, joka iski toisella kerralla paremmin maaliin. Steve Carrellin roolisuoritusta varsinkin ilo seurata, kuten myös hyvin onnistuvaa (joskin ehkä hieman itseään toistavaa) Christian Balea.
  ***½

  Reply
 4. Jälleen kerran tuli katsottua The Big Short. Pidän tästä kerta kerralta enemmän ja varsinkin Steve Carrellin loistava rooli lämmittää vanhan sydäntä.
  ****

  Reply
 5. Kyllähän tämä on hyvä ja mielenkiintoinen leffa. Carell vetää kyllä todella hyvin tässä ja Balekin vetää pari aika viileän hauskaa kohtausta. Välillä kyllä melkoista dialogitykitystä ja välillä meinaa korvat hiiltyä ja aivot käristyä. Kameratyöskentely on myös ajoittain rasittavaa zoomailua ja heilumista. Kokonaisuus on kuitenkin erittäin hyvä.

  *** 1/2

  Reply
 6. Annetaan nyt puolikas vielä lisää. Elokuvallisuus hieman kärsii yhteiskunnallisen sanoman junttauksesta, mutta kiinnostavien asioiden parissa tässä kieltämättä pyöritään. Finanssimaailman isoimmat kalat eivät koskaan tunnu lain haaviin jäävän, vaikka rötöstelyn määrällä ei rajoja ole. 3

  Reply

Leave a Comment