The Girl with the Dragon Tattoo

Director
David Fincher
Runtime
2 h 38 min
Release Date
21 December 2011
Languages
English
Country
 Norway Sweden United States of America
Genres
Crime, Drama, Mystery, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Pettymys. Alkuperäinen versio tuntui jopa hivenen paremmalta (Män som hatar kvinnor, 2009), vaikka vähän tv-leffamainen toteutus olikin. Fincher ei oikein tuo mitään lisää tähän juttuun. Perustrilleri.
**  Tipov 22.5.2012

Odotukset leffasta oli aika korkeella. Tipi tosin sanoi, että ei kannata odottaa liikoja. Kun piiiitkästä aikaa katosin uuden elokuvan, niin onnistuinkin laittamaan aivot aika lailla asentoon “älä dodota tai toivo mitään, katso vaan mitä kuvaruutu esittää”.

On se vaan niin, että Fincher ei osaa huonoa leffaa tehdä. Aivan loistava tuotos! Rooey Maralta erittäin hyvä roolisuoritus. Aikaisemmin en ole moisesta nimestä kuullutkaan, tai ainakaan en muista. Tunnelman luomisessa Fincher on kyllä mestari ja onnistuu mielestäni tälläkin kertaa. Stellan Skarsgård on monien Hollywood-rooliensa ansiosta noussut ihan meikän suosikiksi, vaikka ei monissa leffoissaan mikään varsinainen pääosan esittäjä olekaan. Ei petä tässäkään. Myös Daniel Craig osoittaa voivansa olevan muutakin kuin 007. Tipin kanssa siis vahvasti eri mieltä. Kaikkinensa loistokas leffa, jonka uskon myös kestävän useita katsomiskertoja.
****½  Spini 23.9.2012

1 thought on “The Girl with the Dragon Tattoo”

  1. Annoin tälle vielä toisen mahdollisuuden, koska Fincher on kuitenkin laatuohjaaja. En kyllä näe tässä kovin paljon eroa tavalliseen tv-sarjan jaksoon, jossa murhatutkimusta tehdään ikuisesti samalla kaavalla. Tässä on sikäli vanhanaikainen ratkaisu, että tapahtumat muka sijoittuvat Ruotsiin, vaikka kaikki ihmiset puhuvat kuitenkin englantia. Olisi ollut parempi sijoittaa juttu saman tien johonkin muuhun ympäristöön. Rooney Maran tulkitseman tutkimusavustajan hahmon epäuskottavuus häiritsee myös. Nainen on muka holhouksen alainen ongelmiensa takia, mutta tällä ei ole mitään vaikeuksia toimia työelämässä tai sosiaalisissa tilanteissa (lopussa tämä suorittaa agenttikoulutuksen vaativia hommia kuin tyhjää vaan). Lävistykset ja pari tympeää mulkaisua ei riitä tämän aspektin tueksi. 2

    Reply

Leave a Comment