The Glass Castle

Director
Destin Daniel Cretton
Runtime
2 h 07 min
Release Date
10 August 2017
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nyt löytyi suositeltava leffa. Nimittäin The Glass Castle, joka on tositapahtumiin perustuva kuvaus vähintäänkin erikoisten vanhempien tyttärestä Jeannette Wallsista. Hän käy takautumien kautta läpi repaleista lapsuuttaan, jossa asuinpaikka vaihtui jatkuvasti ja isän alkoholismi vei välillä ruoan lasten lautasilta. Toisaalta paljon hän saa rakkauttakin, ja välit vanhempiin kuvataan leffan alussa varsin kauniisti. Tunnelataus on kautta linjan vahva, mentiin aallon harjalla tai pohjalla.

Aikuista Jeannettea näyttelee Brie Larson, mutta parhaat tulkinnat hahmosta tekevät nuoret tulevaisuudenlupaukset, joita en tunnistanut aiemmista rooleista. Varsinkin aivan nuoren Jeannetten näyttelijä on sydäntä riipaisevan symppis.

Eipä tästä nyt sen enempää viitsi juonta avata, katsokaa itse ja nauttikaa.
****  Ingrid 30.9.2019

1 thought on “The Glass Castle”

  1. Hyvä leffa kipeistä perhesuhteista. Idealistiset vanhemmat yrittävät istuttaa lapsiinsa omaperäistä elämäntyyliään, mutta päätyvät samalla traumatisoimaan näitä omalla hörhöilyllään. Kässäri on perustaltaan melko vahva ja paljon hyviä hetkiä mahtuu mukaan. Loppupuolen pehmennykset ovat turhan amerikkalaisia, eivätkä sovi kunnolla stoorin henkeen, mutta katsojalle tietysti halutaan jättää hyvä fiilis päälle. 3

    Reply

Leave a Comment