The Hours

Director
Stephen Daldry
Runtime
1 h 54 min
Release Date
27 December 2002
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Paljon kehuja kerännyt elokuva, jossa huikea naistähtösen kollaasio: Nicole Kidman (Oscar), Meryl Streep, Julianne Moore, Claire Danes ja Toni Collette. Nicole onnistuu kyllä erinomaisesti, häntä on alussa vaikea tunnistaa itsekseen. Hyvä elokuva, mutta jokin kipinä tästä puuttuu tehdäkseen siitä erinomaisen. Toistaiseksi meikäläiselle tuntematon Philip Glass on tehnyt hienon Scoren leffaan, se jäi ehkäpä päällimmäisenä Kidmanin lisäksi mieleen tästä elokuvasta. Tämäkin on kuitenkin semmoinen must see -leffa, joten jos tämä jäänyt joltakin välistä, hox hox. Ei tosiaan kuitenkaan ihan maineensa veroinen mielestäni.
***  Puppe 5.10.2010

Tässä toimii todella hyvin kolmelle eri vuosikymmenelle sijoittuvien tarinoiden päällekkäin kerronta. Kaikki kolme pääosan naista onnistuu hyvin, varsinkin Nicole Kidman Virginia Woolfina.
***½  Konda 3.5.2014

1 thought on “The Hours”

  1. Hours on itselleni hieman ristiriitainen tapaus. Muistikuviin nähden tämä oli nyt pieni pettymys. Näyttelijät ovat hyviä ja Kidmania tosiaan tuskin tunnistaa itsekseen. Sen sijaan ohjaaja Stephen Daldryn teatteritausta paistaa liikaa läpi. Ihmiset jauhavat pitkiä keskusteluja pienissä huoneissa ja tunnelma käy tunkkaiseksi. Aihe on sinänsä vahva, mutta samalla raskas, kun masennusta ja itsemurhaa haudotaan joka puolella. Ohjaajan käsittelytapa ei mielestäni ihan yllä kiinnostavan aiheensa tasolle. 2½

    Reply

Leave a Comment