Poster for the movie "The Hunt"

Jagten

Director
Thomas Vinterberg
Runtime
1 h 55 min
Release Date
25 October 2012
Languages
Danish, Polish, English
Country
 Denmark
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Todella hienosti rakennettu tarina. Pienillä liikkeillä saadaan erinomaisia sävyjä ja jännitteitä aikaan. Nyt tuli Vinterbergiltä se onnistuminen mitä on jo pitkään odotettu.
****  Tipov 12.4.2013

Loistava käsikirjoitus ja hienosti tyylikkyyttä ja dogmaa yhdistävä kuvaustyyli yhdessä mahtavan ohjaus- ja näyttelijätyön kanssa tekevät tästä mestariteoksen. Mikkelsen ja Bo Larsen ovat huikean hyviä ja myös Klaran roolissa Annika Wedderkopp tekee hienon suorituksen. Täysin otteessaan pitävä ja tiivis tarina naulitsee katseen ja ajatukset ruutuun. Todella raskas aihe ei anna sijaa keveydelle ja huumorille, mutta silti aivan loistava elokuva, vaikka yleensä vaadin vastapainoksi myös keveyttä. Jo ensikatselemalla näin hyvä arvosana pakko antaa (ennen kuulumatonta?). Paineita nostaa jo heti sadan joukkoon.
****½  Puppe 2.5.2013

Huh huh, olipas henkisesti raskas elokuva. Sitä jotenkin täysin samaistu päähenkilön tuskaan ja ahdinkoon ja välillä elokuvan katsominen kävikin niin ahdistavaksi ja kestämättömäksi, että piti pitää puolen tunnin hengähdystauko. Harvoin, jos koskaan, elokuva saa aikaan näin vahvan tunnereaktion ja epäilemättä tähän Vinterberg on pyrkinytkin, joten siitä hänelle täydet propsit. Muutenkin ohjaus on huippuluokkaa, puhumattakaan kahdesta fantastisesta roolisuorituksesta Mikkelseniltä ja Bo Larsenilta, joten erittäin hyvä elokuva on kyseessä. Mielenkiintoista on kyllä nähdä minkälaisen tunnevasteen elokuva aiheuttaa seuraavalla katselukerralla, sitä luokkaa vahva oli ahdistus nyt.
****  Konda 30.5.2013

Tuo Jagten on kyllä niin huikee! Pääsee munkin listalle. 😉
Emmi 31.5.2013

Uusintakatselun myötä täytyy antaa vielä puolikas lisää. Erittäin väkevä tunnelma.
****½  Tipov 26.7.2013

Tämä piti otteessaan. Aihe tietenkin raskas, mutta nyt kyllä Vinterberg sai kelvollisen leffan aikaan.
***½  Tane 27.9.2013

2 thoughts on “Jagten”

  1. Tämä on kyllä ehdottomasti Vinterbergin toinen täysosuma Festenin ohella ja miehen ohjaaminen on tässä elokuvassa aivan timanttista. Elokuva on todella järkyttävä, koskettava ja kuohuttava. Mieletöntä! Kässärissä oli alun perin hieman erilainen loppukohtaus (löytyy extroista), mutta Vinterberg ja toinen kirjoittaja Tobias Lindholm päätyivät leffan nähtyään toisenlaiseen ratkaisuun, koska elokuva “halusi” toisin heidän mielestään.

    Täytyy nostaa arvosana täyteen vitoseen ja leffa tulee nousemaan korkealle listalla.

    *****

    Reply

Leave a Comment