Poster for the movie ""

The Lighthouse

Director
Robert Eggers
Runtime
1 h 50 min
Release Date
18 October 2019
Languages
English
Country
 Canada United States of America
Genres
Horror, Drama, Fantasy, Mystery

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Omaperäinen taideleffa majakanvartijoista, joiden henkinen kantti on koetuksella suljetussa ympäristössä, jossa sisäiset demonit alkavat kurottaa kohti pintaa. Mustavalkoinen kuvaus toimii, samoin tarkoin harkittu äänimaailma ja Willem Dafoen ja Robert Pattinsonin näyttely. Ohjaaja Robert Eggers on loihtinut persoonallisen ja sopivan mystisen elokuvan, joka on ehdottomasti syytä nähdä uudestaan mahdollisimman pian.
***½  Tipov 28.11.2019

2 thoughts on “The Lighthouse”

  1. Lighthousen tunnelma on sen verran kohdillaan, että puolikas heltiää vielä lisää. Toiminnan ystäville ei ole paljon tarjolla, mutta majakan eristäytyneisyydessä pään sisäinen maailma myllertää kutkuttavalla tavalla. 4

    Reply
  2. Mystisen mielenkiintoinen ja tiivistunnelmainen leffa, jossa pari miestä ähkii ahtaassa majakassa. Hyvät (kind of) fibat tästä jäi kyllä, melkein vois antaa puolikkaan lisääkin, mutta täytyy ottaa uusintakatseluun jossain kohtaa. 4:3 kuvasuhde ja mustavalkoinen kuva kuulostavat ensi alkuun tylsiltä, mutta molemmat sopivat leffan tunnelmaan oikein hyvin ja visuaalinen ilme on oikein hieno.

    ***

    Reply

Leave a Comment