Poster for the movie "The Master"

The Master

Director
Paul Thomas Anderson
Runtime
2 h 17 min
Release Date
7 September 2012
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Pettymys. Oli sen verran hidastempoinen, että pilkin moneen otteeseen. Musiikki oli taattua Andersonia, eli ihmeellistä pimpu-pamputusta yägh! Tyypillistä kamera-ajoa ja kuvakulmaa ohjaajalle tyypilliseen tapaan. Välillä oikein kaunista katsottavaa. Toivoisin tämän paranevan toisella katselulla lähemmäs Andersonin tasoa, tuli kuitenkin missattua osa tästä luomien lupsahtelun ja keskittymisen herpaantumisen takia.
**½  Puppe 18.2.2013

han hyvä mun mielestä. Musiikki oli täysin sopimatonta paikoin, mutta onneksi volyymit eivät olleet dialogiin nähden niin lujalla kuin etukäteen pelkäsin.
Melko omalaatuinen tapa kertoa tarinaa, kuitenkin enemmän positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä. Ehkä viihdearvo ei ihan huipussaan ole.
***½  Tipov 2.3.2013

Uskaltauduin vihdoin katsomaan ja pitää todeta että erittäin hyvän elokuvan on PT Anderson jälleen onnistunut loihtimaan. Loistavat näyttelijäsuoritukset, ohjaus ja kuvaus erittäin korkeatasoista ja lisäksi kun pelätty musiikkiraitakin oli suuremmilta osin vaimennettu taustalle, niin meikä kyllä piti. Viihdearvoa tässä leffassa ei tosin ole kyllä nimeksikään ja voipi olla että raskauselementti estää leffan toistuvan katsomisen, joten siitä jonkinverran miinusta. Mielenkiintoista olisi muuten tietää, onko Anderson joutunut kirjoittamaan kässärin yhdessä lakimiestensä kanssa, sillä niin lähelle mennään skientologiaan viittamisessa. Sen kultin jäsenethän on varsin ärhäkkäitä käräjille haastajia.
***½  Konda 5.3.2013

Puolikas lisää toisella katselulla. Poikkeava ja erittäin mielenkiitoinen tapa kertoa tarinaa. Joaquim Phoenix ja P.S. Hoffman vetävät mahtavat roolit.
****  Tipov 8.12.2013

2 thoughts on “The Master”

  1. Mestari on mestariteos. P.T. Anderson on elokuvantekijänä ainutlaatuinen. Kässäri koostuu pääosin pelkistä dialogijaksoista, eikä perinteistä draaman kaarta oikein ole löydettävissä, mutta siitä huolimatta kerronta on todella intensiivistä ja kiinnostavaa. Tässä avataan henkilöhahmojen maailmaa hyvin omalaatuisella tavalla ja kahden täysin erilaisen persoonan outo ystävyys on pohjavirtana tapahtumille. Huima kässäri kun se alkaa aukeamaan ja Hoffman ja Phoenix ottavat rooleistaan ihailtavalla tavalla kaiken mahdollisen irti. Hyvin vaikea sanoa mistä tämä tarina tarkalleen ottaen kertoo, mutta kolmannen katselun myötä olen kyllä todella koukussa tähän teokseen. Fantastico! 4½

    Reply
  2. Toisella katselulla pääsin elokuvan ytimeen. Se antaa katsojan päästä syvälle hahmojensa sisimpään ja seesteinen kerronta ja syvälliset dialogikohtaukset antavat tähän tilaa. Joaquin Phoenix ja Philips Seymour Hoffman huikaisevat rooleissaan.

    Musiikki on pariin otteeseen (ohjaajalle tyypilliseen tapaan) todella erikoista ja häiritsevää, mutta muuten elokuva on mahtava kokonaisuus ja PTA tekee kyllä timanttista työtä.

    ****

    Reply

Leave a Comment