The Neon Demon

Director
Nicolas Winding Refn
Runtime
1 h 57 min
Release Date
8 June 2016
Languages
English
Country
 Denmark France United States of America
Genres
Drama, Horror, Mystery

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Odotin vesi kielellä Nicolas Winding Refnin uusinta työtä, joka on saanut ristiriitaisen ja osittain vihamielisenkin vastaanoton (Cannesissa buuattiin rajusti). Muotimaailman tylyistä arvoista ja kunnianhimoisista malleista kertovan tarinan symboliikka on turhan hämärää, eikä sisällön mielekkyys oikein aukea. Toisaalta valon käyttö on monin paikoin tyrmistyttävän hienoa ja kuvauksen puolesta upeita elokuvallisia hetkiä kyllä riittää. Pettymys tämä silti on.
***  Tipov 13.7.2016

12 thoughts on “The Neon Demon”

 1. Alku tempaa mukaansa, mutta sitten elokuva jättää liikaa kysymysmerkkejä ilmaan. Täydellisiä hiljaisia hetkiä on myös mielestäni liikaa, vaikka tuovatkin kontrastia ajoittaiselle pauhaukselle. Välillä hyvin mielenkiintoinen, mutta sitten jättää taas kulmakarvat pystyyn. Kuvauksessa, valon- ja värienkäytössä on toki charmia, mutta ne eivät leffaa pelasta. Jäi kuitenkin tarve katsoa tämä joskus uudelleen, josko toinen kerta herättäisi enemmän oivalluksia… **

  Reply
 2. Toisella kertaa sytyin kyllä paljon enemmän. Cliff Martinezin (Traffic, Drive, The Fift Element, Contagion) nerokas musiikki tempaa mukaansa ja huima visuaalisuus imee lopullisesti elokuvan maailmaan. Elle Fanning tekee mahtavan roolin nuorena mallinalkuna. Keanu Reeves on myös motellinpitäjänä mainio sivuroolissaan. Viimeiset 20 minuuttia menevät kyllä edelleen yli ja jättävät monttu auki miettimään, että mitähän helkkaria tässä haetaan. Ehkä kolmas kerta toden sanoo!

  *** 1/2

  Reply
 3. Hieno fiilis jäi toisella kertaa. Illuusion teatterissa oli erityisen hyvät äänisysteemit ja sitä kauttahan tämä leffa lataa paljon tunnetta peliin. Mahtavan näköisiä kohtauksia ja täysin uniikki tyyli, josta voi sanoa vain: Winding Refn. Viimeinen puoli tuntia pikkuisen tökki kun sävy vaihtui niin paljon, mutta erittäin mielenkiintoinen elämys. 3½

  Reply
 4. Hyvässä seurassa, muutaman oluen siivittämänä nautittu Neon Demon ei ihan täysin iskenyt. Valtavirrasta poikkeava tyyli on ehdottomasti plussaa, mutta itelle tuli elokuvaa katsoessa sellainen fiilis, että vähän pakolla tässä oli taide-elokuvaa tehty. Varsinkin just symboliikan suhteen leffa jätti keinotekoisen maun. Äänimaailma sen sijaan oli onnistunutta, kuten myös kauttaaltaan näyttelijäsuoritukset, joten kyllähän tälle uusi mahdollisuus täytyy joskus antaa.
  **½

  Reply
 5. Arvostan erittäin paljon ohjausta, jolla luodaan tunnelma, joka pitää otteessaan. Tämän tanskalainen winding refn todella osaa. Drivestakaan en juuri muista tapahtumista mitään, mutta ahdistusta tietävä tunnelma pitää ruudun ääressä naulittuna. ***1/2 heti ensi alkuun.

  Reply
 6. Tää alkaa iskeä kuin naula päähän. Mieletön kuvaus, valaistus ja production design värimäärittelyjä myöten. Musiikki jytisee ja saa aikaan mahtavan fiiliksen. Elokuvan symboliikkaa ymmärtää kerta kerralta enemmän ja taideteoksen nerous alkaa paljastumaan. Huikeaa! Tekee mieli jo katsoa neljännen kerran. Sadan lista saa uuden jäsenen 🙂

  **** 1/2

  Reply
 7. Visuaalisesti ja myös äänisuunnittelun puolesta äärettömän mielenkiintoinen teos. Loppu ei oikein sula vieläkään, mutta erittäin vaikuttava elämys, jota ei kannata välttämättä liikaa järjellä analysoida. Neon Demon on elämys, joka on vain koettava. 4

  Reply
 8. Mestariteos, jonka katsomisesta nautin niin suuresti, että pakko nostaa arvosana täyteen vitoseen. Varmasti ensimmäinen elokuva, joka on noussut kakkosesta vitoseen meikäläisellä. Ensimmäisellä kerralla en vain kerta kaikkiaan sulattanut leffan teemoja enkä tajunnut viittauksia. Elle Fanningilta voi odottaa vielä paljon!

  *****

  Reply
 9. Aika uskomaton nousu kakkosesta vitoseen Pupella. En muista omalla kohdallani ihan noin rajua käännettä minkään leffan kohdalla. Kolmosesta vitoseen on kyllä noustu joitain kertoja. Mut just tän tyylisessä, ns. vaikeassa sisällössä, tuo ilmiö on mahdollinen.

  Reply
 10. Taas nousi arvosana. Vaikka symboliikka tuntuu paikoin turhan raskaalta, on tämä elämyksenä niin vahva, että iho menee kananlihalle tätä visuaalista sinfoniaa katsellessa. Kuvallisten kompositioiden ja värien käyttö on niin vaikuttavaa, että enpä ole juuri vastaavaa nähnyt. Mykistävä teos. 4½

  Reply
 11. Silkkaa timanttia. Tämä oli kyllä sellainen katselunautinto pienessä nousussa ja OLEDilta, että huhhuh! Refn onnistuu tässä ohjauksessa täydellisesti ja elokuva on audio-visuaalisesti aivan käsittämättömän hieno. Nousee listalla korkealle!

  *****

  Reply
 12. The Neon Demon on huikea elämys ja mieletön elokuvakokemus. Press play, watch, repeat. Ah! Kontrasti on elokuvan ydintä kaikin puolin, värien, kohtauksien, äänimaailman, hahmojen ja hetkien kontrasti vaihtelee upealla tavalla.

  *****

  Reply

Leave a Comment