Poster for the movie "The Social Network"

The Social Network

Director
David Fincher
Runtime
2 h 00 min
Release Date
30 September 2010
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Fincher lyö pöytään myös itselleen täysin uudenlaista kuvaa. Eikä ollenkaan huono juttu. Alun sykähdyttävän tiivis tahti liimaa kiinni ruutuun ja muutenkin tiivis tunnelma pitää otteessaan eikä herpaantumisia juurikaan pääse tapahtumaan. Tiedä sitten kuinka paljon leffasta on totta ja paljonko valhetta, mutta välläkö häliä kunhan paketti toimii. Vuoden parhaita pätkiä ehdottomasti, suosittelen!
****-  Puppe 27.10.2010

Käväisin tuon David Fincherin uusimman eilen leffateatterissa kattomassa. Ei puhunut Pöppi paskaa kehuessaan sitä. Mielestäni erittäin mukaansa tempaava ja hyvin rakennettu elokuva. Fincher osaa kyllä kuvata laadukkaasti näköjään kevyemänkin tyylilajin leffan. Mulle jäi kyllä vain positiivista sanottavaa.
****  Spini 6.11.2010

Olin aluksi vähän skeptinen tän leffan suhteen, mutta ihan mukiinmenevähän se oli. Näyttelijäsuoritukset ja kässäri on parasta antia. Luin asion tiimoilta vähän enemmän leffan katsomisen jälkeen ja niiden perusteella tekijät oli jälleen ottanu jonkin verran vapauksia totuuden suhteen. Sehän on tietysti normi hollywoodissa, mutta silti siitä tuli pieni kitkerä jälkimaku suuhun….
***+  Konda 16.12.2010

The Social Networkin putsattua Golden Globet piti katsoa se uudelleen. Käytännössä samaa mieltä kuin aikaisemminkin, ihan ok muttei mitään suurta, joten vähän täytyy ihmetellä sen saamaa arvostusta. Leffaa katsoessa tuli myös mieleen, ettei se kestä montaa katselu kertaa. Jo nyt toisella kerralla se tuntui väliltä puisevalle.
Konda 18.1.2011

Kondan kanssa aika samoilla linjoilla. Yliarvostettu tekele. Toki perusrakenne toimii, mutta jos aihe ei sinällään jaksa kauheasti kiinnostaa niin hyvin puisevaksi kyllä jää.
**  Tipov 23.1.2011

Puolikas lisää toisella katselulla. Ei huono, mutta jotain puuttuu.
**½  Tipov 13.7.2013

1 thought on “The Social Network”

  1. En kyllä jaksa syttyä Facebookin syntyhistorian ja omistusoikeuksien yksityiskohtaiseen penkomiseen. Aihe ei mielestäni ole riittävän kiinnostava. Fincherin ohjaus on rytmillisesti ihan kohdillaan, mutta kamerankäyttö jää aika mielikuvituksettomaksi ja kun aihe ei vie mukanaan, niin puuduttava fiilis tästä jää. Jesse Eisenberg tuo puolikkaan lisää arvosanaan. 2½

    Reply

Leave a Comment