Poster for the movie ""

The VVitch: A New-England Folktale

Director
Robert Eggers
Runtime
1 h 32 min
Release Date
19 February 2016
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Mystery, Horror

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Vähäeleinen kauhuleffa puritaaneista New Englandin rajaseuduilla 1600-luvun tietämissä. En oo mikään suuri kauhufani, mutta joku tässä kutitti oikeasta paikasta ja olin jopa antaa isommat tähdet.
**½  Konda 2.10.2019

4 thoughts on “The VVitch: A New-England Folktale”

 1. Kiinnostava sattuma, että Von Great arvosteli tän just nyt. Nimittäin näin aivan hiljattain trailerin Robert Eggersin uudesta leffasta The Lighthouse ja hullaannuin sen visuaaliseen ilmeeseen (tosiaan pelkän trailerin perusteella) niin että ajattelin miehen esikoisteoksen The Witchin pistää tilaukseen. Tämä herätti ilmestyessään kauhufanien keskuudessa runsaasti ihailua, vaikka itseltä meni leffa jotenkin ohi silloin.

  Reply
 2. Paljon hyviä elementtejä, joskin ehkä kokonaisuuden sulavuus vielä osittain puuttuu. Eggers oli tehnyt taustatyötä tutkimalla vanhoja lehtiartikkeleita, oikeudenkäyntipöytäkirjoja ja päiväkirjoja. Tämä näkyy ehkä tiettynä replaleisuutena juonellisen kehityksen suhteen, mutta toisaalta tunnelma on saatu kiinnostavaksi ja tiettyä omaperäisyyttä löytyy. Eggersin uran kehitystä on syytä seurata. 3

  Reply
 3. Alkupuolella tunnelma on vahva ja pullat ovat hyvin uunissa vielä puolenvälin jälkeenkin, mutta lopussa tarinan ideat hyytyvät ja päähenkilöiden reagointi tilanteisiin ei tunnu oikein luontevalta, mikä laskee fiilistä pykälän verran. Lupaava avaus kuitenkin Robert Eggersin uralle, varsinkin kässärin kehittelymetodien suhteen. 2½

  Reply
 4. Samoilla fiiliksillä Tipin kanssa, että loppupuoli ei pysy uskottavana (elokuvan sisällä), mutta muuten varsin kelpoa ja omaperäistä kamaa.

  ** 1/2

  Reply

Leave a Comment