Zulu

Director
Jérôme Salle
Runtime
1 h 50 min
Release Date
4 December 2013
Languages
English
Country
 South Africa France
Genres
Crime, Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov

Omia teitään kulkevia, äijämäisiä poliiseja, huumeita ja väkivaltaa eli hyvin perusreseptillä mennään, nyt vain poikkeuksellisesti Etelä-Afrikan maisemissa. Elokuvan karu ja koruton kerronta toimii kohtalaisen hyvin ja onkin Forest Whitakerin roolisuorituksen ohella leffan parasta antia. Dialogi on puolestaan leffan huonointa antia ja välillä kyllä korvia vihlovaa. Osin varmasti juuri sen takia monet roolisuoritukset ovat aika pahvisia ja epäluonnollisia. En myöskän pidä ohjaaja Sallen tyylistä käyttää paljon lyhyitä kohtauksia, niistä leffaan jää jotenkin tasapainoton olo. Tästä olis itseasiassa voinu saada ihan kohtuu hyvänkin paketin, mutta nyt heikkouksia on vaan liian paljon.
**  Konda 30.3.2016

1 thought on “Zulu”

  1. Tunnelma tämänkin tyylilajin leffassa on heti erilainen, kun siirrytään pois Amerikan mantereelta. Ja minä kun tykkään erityisesti Afrikassa kuvatuista elokuvista, niin olin utelias katsomaan tämän, myös Cape Town Cops nimellä kulkevan pätkän.

    Drama/Crime/Thriller näyttää olevan leffan genrenä, ja ihan hyvin nuo kuvaakin kokonaisuutta. Juoni seuraa poliisien taistelua uutta huumetta ja sen lieveilmiöitä vastaan, Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Tunnelma on leffan teemaan sopivan raskas, olematta kuitenkaan masentava. Henkilöhahmoihin pääsee tutustumaan minusta hyvin, ja hahmot ovat uskottavia. Lisäksi näyttelijäsuoritukset ovat minusta oikein mainiot. Pääosien näyttelijät ovat kaikille tuttuja naamoja, mutta sopivasti oli uusiakin kasvoja mukana freesaamassa settiä. Oikein toimiva paketti, tykkään!

    4

    Reply

Leave a Comment