Jackie

Director
Pablo Larraín
Runtime
1 h 39 min
Release Date
2 December 2016
Languages
English
Country
 Chile United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tässä käydään läpi Kennedyn vaimon tuntoja salamurhan jälkeen ja ihan onnistunut profiili Jackiestä piirtyy. Natalie Portman on vakuuttava pääroolissa ja pääosin homma toimii muillakin alueilla. Ehkä aavistuksen pieneksi leffan kuvaama piiri lopulta jää. Pientä lavennusta suuntaan tai toiseen olisi sisällön puolella voinut harkita.
***  Tipov 14.1.2017

4 thoughts on “Jackie”

 1. Natalie Portmanin loistava roolisuoritus kannattelee muuten hieman hidasta ja tylsähköä elokuvaa. Heikko valaistus/kuvaus ja liian tiivis lähikuvien käyttö sekä selkäpiitä karmiva musiikki vievät katselunautintoa väärään suuntaan.

  Onnistuin leffan ajan luulemaan, että Evan McGregor on onnistunut muodonmuutoksessaan Bobby Kennedyksi erinomaisesti, mutta lopputekstien valuessa ruudulle tajusin kyseessä olevan Peter Sarsgaardin =D

  Hieman jäi tunne, että hyvät eväät oli pilattu voipaperilla ja edullisilla suolakurkuilla.

  ** 1/2

  Reply
   • No tämä oli ehkä vähän inside-joke ohuesti lainaten Uunoa. “Meikäläistä ei paljoa kiinnosta onkiskella suolakurkun viipaleita jostain voipaperin välistä jossain autokorjaamon takapihalla”

    Reply
 2. Elokuvan loistoa kannattelee tunnelma, puvustus ja erityisesti Natalie Portmanin roolisuoritus. Hän ei itse asiassa edes näyttele, vaan hän näyttää, kuulostaa ja elehtii kuin Yhdysvaltain ensimmäinen nainen, Jacqueline Kennedy. Aivan ilmiömäistä.

  Kun kyse on nyt kuitenkin elokuvasta, eikä yhden ihmisen näytelmästä, niin tarinan tempo olisi voinut olla vivahteikkaampi ja sisällössä enemmän otetta. Parempia suolakurkkuja jäin kaipaamaan.

  ***

  Reply

Leave a Comment